Direktlänk till inlägg 29 januari 2020

Gerstein rapporten och den svenska byken

Av Karsten - 29 januari 2020 13:09

Avslöjandet att UD valde att tiga istället för att delge omvärlden det SS-Obersturmführer Kurt Gerstein delgav ambassadtjänstemannen Göran von Otter om förintelsen under en tågresa 1942 visar vilken undfallenhet den socialdemokratiskt ledda samlingsregeringen visade gentemot Nazityskland. Gerstein själv var djupt chockad över de brott hans land och folk var inblandade i och ville att det neutrala Sverige skulle delge omvärlden information om massavrättningarna av människor i de tyska koncentrationslägren.


Som ansluten till SS sanitetsavdelning hade Gerstein i uppdrag att inhandla substansen Zyklon B som framställdes av två firmor, Degesch och Tesch und Stabendorf båda knutna till I G Farben. Degesch som står för  Deutsche Gesellschaft für Schädlingsbekämpfung ägdes till 42,5% av Degussa, Deutsche Gold- und Silber-Scheide-Anstalt som bland annat tog hand om det tandguld man plundrade judarna på efter att de avlivats. Dessa firmor både tillhandahöll det medel som användes vid avlivandet samt tog hand om det av värde som fanns att utvinna av kvarlevorna, snacka om cynism.

Genom sin verksamhet fick Gerstein en ingående insyn och vetskap om vad som pågick i lägren i öst. Som djupt troende kristen hamnade Gerstein i själsnöd och ansåg sig förpliktigad att delge omvärlden och det tyska folket vetskapen om vad som pågick. Detta fick honom att kontakta svensken Göran von Otter som arbetade på svenska legationen i Berlin och vädja till honom att vidarebefordra informationen till omvärlden för att få ett stopp på massmorden.

 

På legationen i Berlin visade man inget större intresse och menade att istället för att brevledes informera UD i Stockholm skulle von Otter själv flyga till Stockholm och muntligen delge UD. Efter några månader kom von Otter på ett flyg till Stockholm och kunde delge UD den detaljerade information Gerstein delgett honom. Istället för att informera pressen och omvärlden valde den socialdemokratiskt ledda samlingsregeringen att lägga locket på med motiveringen att "detta var redan internationellt känt". Ännu en lögn, då omfattningen av massmorden i lägren i Polen var en av de mest bevarade statshemligheterna i Tyskland vid denna tid.

 

Det parti (s) som idag kallar andra partier för rasistiska med nazistiska rötter var själv delaktiga till att försvåra för judar att fly till Sverige genom sin uppmaning till tyskarna att stämpla alla judars pass med ett stort rött J samt underlät att informera omvärlden om omfattningen av de massmord man börjat bedriva 1942. Hade informationen fått internationell spridning hade förmodligen nazisterna fått kalla fötter och blivit rädda att tyska folket skulle få vetskap om vad som pågick vilket kunde ha lett till protester från främst kyrkligt håll.

För den socialdemokratiskt ledda regeringen var det viktigare att upprätthålla goda förbindelser med Tyskland och fortsätta med den omfattande järnmalmsexporten som bland annat betalades med det guld man utvann ur de avlivade judarna.

 

Att som dagens socialdemokrater gömma sig bakom floskler som: "vi hade en samlingsregering" är bara snömos. Socialdemokraten Per Albin Hansson var statsminister och alla de tunga regeringsposterna innehades av socialdemokrater, så ytterst var socialdemokraterna skyldiga till den politik som fördes. Efter kriget försökte man gömma sig bakom aktioner som Folke Bernadottes vita bussar en humanitär insats som huvudsakligen kom skandinaviska judar till del. Sverige gjorde en 180 graders gir klockan fem i tolv för att framstå som de goda i de allierades ögon.

 

1944 flög kabinettssekreterare Erik Boheman tillsammans med en av bröderna Wallenberg på ett hemligt uppdrag till London där de skulle förhandla om Sveriges roll efter kriget. Från de västallierades håll var man då ganska klara med den konfrontation som skulle komma med Sovjetunionen då kriget i Europa var vunnet. Sverige ville så klart ställa sig på de västallierades sida för att inte komma i samma situation som Finland som för att behålla sin frihet var tvungna att teckna ett vänskapsavtal med Sovjet.

Efter kriget gjorde Sverige allt för att sopa sitt smutsiga byk under mattan. Man kom med krystade förklaringar till varför man tvingades godkänna den s.k permittenttrafiken av tyska soldater genom Sverige med järnväg. Denna började redan i april 1940 då Hitler kallade till sig den svenske marinchefen Fabian Tamm och krävde att ett tåg med 30 vagnar med förnödenheter samt medförande 40 sjukvårdare skulle få passera genom Sverige för att bistå general Edouard Dietls inneslutna trupper i Narvik. Järnvägstrafiken med tyska trupper och vapen genom Sverige fortsatte sedan under större delen av kriget fram till dess svenska regeringen insåg att tyskarna skulle förlora kriget. Genom den svenska exporten av järnmalm till den tyska rustningsindustrin förlängdes kriget säkert med minst ett år.

 

Det hade varit klädsamt om Löfven och hans obildade anhang hade läst på sin nutidshistoria lite bättre och sopat rent framför den egna dörren innan man börjar kasta skit på politiska motståndare. Ett parti som varit med om att lagstifta om inrättandet av ett rasbiologiskt institut samt lagstiftat om tvångssterilisering av personer med oönskade arvsanlag, en verksamhet som inte upphörde förrän 1976. Vidare spelade den socialdemokratiskt ledda samlingsregeringen under täcket med Nazityskland ända framtill 1943 - 44. Den svenska polisiära säkerhetstjänsten hade intima kontakter med Gestapo ända fram till krigsslutet. Historielöshet är vad som präglar svenskarna. 

 
 
Ingen bild

Benny

29 januari 2020 17:09

Finns det något land i större behov av att revidera sin smutsiga historia än Sverige och dess sosseparti? Man pekar gärna finger på andra länder och kräver att de tar avstånd från mörka stunder i sin historia men i Sverige skrapar man bara på ytan och låtsas som inget. S är ett skammens parti som borde göra upp med sin historia liksom det övriga officiella Sverige.

Karsten

29 januari 2020 17:59

EXAKT!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karsten - 30 augusti 2022 00:00

Mycket skit som händer i vårt förr så trygga samhälle. Har mest hängt på Twitter de senaste åren. Det jag gillar med bloggen är att man kan ta ut svängarna lite mer här samt att censuren inte är lika hård som på Twitter. Det är egentligen för djävlig...

Av Karsten - 6 maj 2022 02:14

Vad som präglar vår tidsålder är ytlighet. Det finns inget djup i tillvaron, de flesta människor ägnar sig åt flärd och flams, förutom de stackare som ägnar all sin tid åt att få ihop till livets nödtorft och det är rätt många idag. Var tog andlighet...

Av Karsten - 2 maj 2022 19:21

Britterna berömmer sig över att de segrade över de hemska nazisterna som utförde de mest diaboliska exeriment på levade människor i sina läger. Sedan visar det sig att dessa britter eller engelsmän inte är ett dugg bättre själva. 1957 skickade den ...

Av Karsten - 30 mars 2022 22:54

Att tro att Putin bara är ännu en i raden av galna envåldshärskare är att göra det enkelt för sig. Visst har han drag av galen diktator över sig, men han är nog slugare än så. Vladimir Putins bakgrund i KGB som kontraspion har satt sin prägel på hono...

Av Karsten - 30 mars 2022 19:49


Den flygplansformation bestående av två Su-24 Fencer eskorterade av två Su-27 Flanker påstås nu ha varit utrustade med kärnvapen. Attackplanet Su-24 Fencer är utrustat med 8 yttre bommar och saknar inre bombrum, så det måste vara dessa 2 plan som bur...

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards