Direktlänk till inlägg 15 juni 2019

Kristendomen roten till kvinnoförtrycket

Av Karsten - 15 juni 2019 10:45

Det var genom dyrkan av den judiske guden Javeh eller Allah som araberna kallade honom som kvinnoförtrycket slog rot på allvar. Monoteismens manlige skapargud ersatte forntidens och antikens fruktbarhetsgudinnor och dyrkan av naturen. Vill kvinnan återerövra sin plats i samhället så bör hon börja med bekämpa de Abrahamitiska religionernas vredgade och hatiske skapargud. Riv alla kyrkor, moskéer och synagogor, dessa symboler för kvinnoförtryck. I moskén och synagogan är kvinnan inte ens värdig att dyrka gud tillsammans med männen, hon förvisas till en särskild plats i gudstjänstlokalen. Sida upp och sida ner spyr den hatiske Javeh sin galla över kvinnorna och lär männen att förtrycka dem.


Kvinnoförtrycket är en religiöst kulturell skapelse född ur dyrkan av en enda monoteistisk manlig skapargud. Den guden satte mannen på en piedestal och förvisade kvinnan och fruktbarhetsdyrkan till historiens sophög. Dyrkan av Bibelns och Koranens manlige skapargud gav upphov till alla de regler som kom att omgärda kvinnorna i årtusenden. Fruktbarhetsgudinnorna som människan tidigare dyrkade försvann överallt förutom i Asien där man fortfarande dyrkar kvinnliga gudomar. Någon riktig jämlikhet mellan könen lär vi aldrig uppnå så länge vi inte kan befria oss från den judiskt/kristna tron och det kulturella avtryck den satt i vår kultur.


Att tro att man kan förena dessa begrepp genom modern kristendom med kvinnliga präster är bara löja. Hela tanken med en enda manlig skapande gud andas kvinnoförtryck. I Bibelns första Mosebok finns det två skapelseberättelser där Gud i den ena skapar kvinnan av ett revben från mannen. Hela denna idé andas kvinnoförtryck genom att betrakta kvinnan som ett bihang till mannen. Gud skapar kvinnan genom att ta ett revben som mannen har flera av och skapa kvinnan ur detta. Så länge vi inte befriar oss från det judiskt/kristna kulturarvet så kommer kvinnoförtrycket och synen på kvinnor att kvarstå. Religionen har allt sedan antiken varit mannens verktyg att förtrycka kvinnan. Det är män som skrivit Bibeln och Koranen, män som uttolkat skrifterna och därmed lagt guds ord i sin egen mun. Så vill ni se någon förändring kvinnor, börja då med roten till det onda den hebreiska religionen.

 
 
Ingen bild

Gillesderais

15 juni 2019 12:28

ja bra...nu har du fattat hur det ligger till!
Tar väl tyvärr 2000 år att få bort ökenguden och ersätta med en skogs och bergsgud....eller nada eller "vetenskap"!!

Karsten

16 juni 2019 14:38

Inte vetenskap för gud skull! Låt oss återgå till att dyrka naturen och leva i harmoni med den istället för att ständigt bekämpa den.

 
fireboy and watergirl

fireboy and watergirl

25 juni 2019 05:36

I am often to blogging and I really appreciate your content. The article has really piqued my interest. I am going to bookmark your site and keep checking for new information.

http://https://fireboyand-watergirl.com

 
Dano George

Dano George

3 juli 2019 10:04

I have employed and worked with ex criminals, utilizing words and minor medication offenses and they were diligent employees. They needed to have a decent life in the wake of committing errors. I never lamented my choice to contract them.

With respect to savage lawbreakers, there is a spot and time to recovery these individuals. In the event that I review, recidivism rates in specific nations for fierce lawbreakers are either low or low contrasted with our own. This is on the grounds that they really rehabilitate the detainees and put resources into them.

http://essaytyper.pro

 
Ingen bild

Timothi

4 november 2022 14:19

Thanks http://elake-karsten.bloggplatsen.se/

 
cwtsitos.com 

cwtsitos.com 

23 november 2022 17:23

For crafting a Top-Grade Thesis in a day, make sure you have had enough sleep for a couple of days in a row, and wake up as early as you can to function relatively well. Or you can visit cwtsitos.com for homework help. They reduce your homework stress and you get the time for yourself.

http://https://www.cwtsitos.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karsten - 30 augusti 2022 00:00

Mycket skit som händer i vårt förr så trygga samhälle. Har mest hängt på Twitter de senaste åren. Det jag gillar med bloggen är att man kan ta ut svängarna lite mer här samt att censuren inte är lika hård som på Twitter. Det är egentligen för djävlig...

Av Karsten - 6 maj 2022 02:14

Vad som präglar vår tidsålder är ytlighet. Det finns inget djup i tillvaron, de flesta människor ägnar sig åt flärd och flams, förutom de stackare som ägnar all sin tid åt att få ihop till livets nödtorft och det är rätt många idag. Var tog andlighet...

Av Karsten - 2 maj 2022 19:21

Britterna berömmer sig över att de segrade över de hemska nazisterna som utförde de mest diaboliska exeriment på levade människor i sina läger. Sedan visar det sig att dessa britter eller engelsmän inte är ett dugg bättre själva. 1957 skickade den ...

Av Karsten - 30 mars 2022 22:54

Att tro att Putin bara är ännu en i raden av galna envåldshärskare är att göra det enkelt för sig. Visst har han drag av galen diktator över sig, men han är nog slugare än så. Vladimir Putins bakgrund i KGB som kontraspion har satt sin prägel på hono...

Av Karsten - 30 mars 2022 19:49


Den flygplansformation bestående av två Su-24 Fencer eskorterade av två Su-27 Flanker påstås nu ha varit utrustade med kärnvapen. Attackplanet Su-24 Fencer är utrustat med 8 yttre bommar och saknar inre bombrum, så det måste vara dessa 2 plan som bur...

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards